cat _ esp

notícies

Uposiciona

7_02_2013

TENDÈNCIES DIGITALS 2013

/

Tendències Digitals per el 2013

Segons un estudi realitzat per la consultora Econsultancy conjuntament amb Adobe,  les tendències dins del món digital per al 2013 marquen el camí cap un més gran protagonisme de:

El contingut. Cada cop més, el contingut apareix com l’element principal i la seva creació es converteix en uns disciplina per sí mateixa. El contingut en totes les seves formes ha de ser el nucli de qualsevol estratègia digital.

Capitalització al màxim el engagement o relació amb els nostres seguidors i/o clients. Fer dels visitants a les nostres plataformes digitals, (xarxes socials, blocs i/o webs), seguidors i/o  clients fidels.  D’aquí que pren un especial protagonisme l’optimització del ratis de conversió que ens permetrà entendre de forma quantitativa el comportament dels nostres seguidors i els resultats de les nostres accions.

Eficaç divulgació del contingut a través de tots els canals socials per poder esser consumit a qualsevol lloc. El contingut com la base de tot ja que és el que perdura en tots els canals que fem servir.

Les Xarxes Socials passen a ser una part important dels plans d’acció de l’estratègia digital.  Els reptes estan, ara també, en saber gestionar els suports que s’utilitzen per estar en els Social Media. Molta de la comunicació que arriba per internet al consumidor ho fa cada cop més a través de smartphones i tablets.

El paper del Màrqueting en la gestió de l’experiència del consumidor. Una bona experiència, quan visitem una web o un bloc, és d’una gran importància. Qualsevol retard o confusió, la ruptura d’un link o un error de codi costa avui diners i possiblement un futur consumidor. Però el que entenem per experiència va més enllà de l ’usabilitat, no tan sols el que fem, en els espais de la marca, sinó també com ens sentim i el que pensem mentre ho fem és molt rellevant.

Una bona direcció i gestió de les dades en la presa de decisions. Establir bé els paràmetres a mesurar i una bona gestió de les dades obtingudes esdevé una part bàsica per la presa de decisions.

Les línies entre l’experiència “online” i l’experiència  “offline” poden començar a desdibuixar-se. Això es farà cada cop més evident  en l’evolució del retail. La recerca s’ha convertit en un component molt significatiu en cada decisió de compra, en part, degut al protagonisme que estan adquirint els dispositius mòbils. És per això  que els recorreguts que porten a la conversió seran més intricats.

 

Deixa un comentari

ENCARA NO HI HA COMENTARIS. SIGUES EL PRIMER!

DEIXA UN COMENTARI

Siusplau, emplena tots els camps.

2012 © UPosiciona
C. La Pobla de Claramunt, 16 6 è 1a / 08700 Igualada, Barcelona
Tel: +34 654 699 353 / +34 629 38 60 31 / up@uposiciona.com