cat _ esp

notícies

Uposiciona

20_06_2013

CONSELLS DE GOOGLE PER MILLORAR LA NAVEGACIÓ EN DISPOSITIUS MÒBILS

/

 

AIXÍ HO ANUNCIEN DES DEL BLOG DE LA SEVA WEBMASTER

El dia 11 el bloc de la “web màster” central de Google va anunciar canvis en la forma en que classifica els resultats de recerca en smartphones. L’objectiu, eliminar tots aquells defectes que afectin a l’experiència de l’usuari.

Un dels temes més destacats són els “intercalats” que porten als visitants a descarregar aplicacions mòbils. Altres són les redireccions equivocades i els vídeos que no es poden reproduir.

Aquí hi ha alguns dels temes que Google evitarà que segueixin passant:

Redireccions errònies.

Una redirecció errònia es produeix quan una URL envia als usuaris a una pàgina incorrecta o irrellevant, sovint a la pàgina d’inici mentre els usuaris estan buscant un producte o alguna altre pàgina.

Aquesta interrupció en la navegació de l’usuari, és molt irritant  i pot fer que l’usuari abandoni la pàgina. Que això no passi beneficia tant l’usuari com al propietari de la pàgina.

Google senyala que també cal tenir en compte  els rankings de recerca en el dispositiu mòbil ja que aquestes redireccions errònies frustren als usuaris i afecten els rankings de molts tipus de recerques.

Per evitar aquestes redireccions Google informa que les pàgines web haurien de redirigir als usuaris de smartphones des de la pàgina per PC cap el seu equivalent per els dispositius mòbils. El que ells anomenen una “smartphone- optimized page” és a dir una pàgina dissenyada i optimitzada per smartphones. Si el contingut no existeix en una format adequat per el smartphone (és a dir, si no és smartphone-friendly), és millor ensenyar el contingut pensat per el PC que redirigir a l’usuari a una pàgina irrellevant.                

Errors que només es produeixen al smartphone.

Segons ens explica Google, algunes pàgines web ofereixen el contingut als usuaris  en una URL, però donen error als usuaris de smartphones quan accedeixen a la mateixa pàgina. Això és contrapruduent per lo que Google recomana ensenyar la pàgina en el format en que s’ofereix per PC.

Els intercalats o  “Interstitials”

La informació que s’intercala quan visitem el contingut d’una pàgina pot ser extraordinàriament molesta, com alguns anuncis per exemple. Quan això es trasllada a una pantalla petita, és molt pitjor.

La última tendència de les pàgines web per mòbil és promocionar les seves aplicacions via elements emergents o intercalats tan bon punt s’hi entra.

Google ens diu que hi ha moltes formes d’implementar les aplicacions sense molestar a l’usuari. Recomana dons fer servir una simple “banner” per promoure l’aplicació d’acord amb el contingut de les pàgines o bé amb una imatge HTML, semblant al típic anunci petit, que conecti amb la “app Store” corresponent des de la que es pugui descarregar l’aplicació.

Videos que no es poden veure

Algunes webs incrusten vídeos, fent servir Flash per exemple, d’una manera que fa impossible veure’ls en un dispositiu mòbil.

Això pot ser frustrant per els usuaris, així que Google recomana fer servir etiquetes estàndard de HTML5 per incloure vídeos i evitar continguts amb formats com el  Flash que no són ben admesos en dispositius mòbils.

Pàgines web lentes

Com en el PC, la velocitat també és important en els dispositius mòbils, especialment tenint en compte la variabilitat d’algunes connexions 3G. Com en el PC, Google farà servir la velocitat de la pàgina com un factor de classificació.

Encara que les pàgines web poden actuar poc en la qualitat de les connexions d’internet del mòbil, sí que poden fer tot el possible per millorar el temps de càrrega de la pàgina.

En definitiva, la nostre impressió és que tot el que sigui millorar la usabilitat en dispositius mòbils és positiu ja que és cap aquí cap on camina el mercat. Google així ho entén, i les millores implementades estem segurs que contribuiran a facilitar la navegació en dispositius mòbils i a incrementar el negoci que ja es fa a través d’aquests.

Deixa un comentari

ENCARA NO HI HA COMENTARIS. SIGUES EL PRIMER!

DEIXA UN COMENTARI

Siusplau, emplena tots els camps.

2012 © UPosiciona
C. La Pobla de Claramunt, 16 6 è 1a / 08700 Igualada, Barcelona
Tel: +34 654 699 353 / +34 629 38 60 31 / up@uposiciona.com