cat _ esp

notícies

Uposiciona

26_03_2013

COM OPTIMITZAR EL NOSTRE TEMPS DIGITAL?

/

Ha començat la Primavera i amb aquesta inici d’estació seria una bona idea fer neteja dels nostres “armaris digitals” i optimitzar el nostre temps.

Aquí tenim alguns suggeriments:

Netejar les safates d’entrada i sortida. Esborrar totes aquelles peticions, invitacions i converses que ja no ens interessen.

Donar de baixa newsletters que arriben per correu i que ja no tenen rellevància. S’ha de considerar si l’informació que ens arriba es útil.

Esborrar o arxivar els correus de la safata d’entrada. Conté la safata d’entrada cents de correus esperant futures accions? Si es així, probablement ens distrauran cada cop que s’obri el correu. S’ha de trobar el moment i anar a per aquests correus sense pietat!!

Suprimir les alertes que ja no son rellevants. Avaluar les alertes que s’han establert. Son encara interessants per el treball, el nostres projectes o altres interessos?. Si no es així, s’han d’eliminar per acabar amb un excés de missatges a la safata d’entrada.

Afegir o canviar els filtres del correu. Estan funcionant  els filtres actuals del correu? Recorda que mitjançant els filtres del teu navegador pots evitar que t’entri correu no desitjat.

Organitzar els documents per carpetes. Com més sistematitzat estigui el contingut digital més ràpid serà trobar l’informació que necessitem.

Esborrar documents que puguin estar repetits, fulles de càlcul i presentacions. Moltes vegades a mida que anem treballant un document, anem guardant diferents versions. Una cop acabat, ja no son necessàries les versions anteriors. S’han d’eliminar.

Examinar la carpeta de descàrregues. Aquesta carpeta guarda informació que molts cops hem oblidat després de fer-la servir. S’ha d’anar a aquesta carpeta i alliberar espai de l’ordinador o altre dispositiu digital.

Comprovar que es tenen totes les actualitzacions dels programes. Molts cops no actualitzem els nostres programes perquè interrompen la tasca que estem realitzant. Això no vol dir que no tinguem que tenir sempre les últimes versions. Ara es el moment per comprovar que el nostre software està al dia!

Revisar les aplicacions del mòbil i treure aquelles que no es fan servir. Les aplicacions mòbils tendeixen a “expandir-se” ja que ens agradar assajar-ne d’altres. Es molt pràctic desfer-se de les aplicacions que no es fan servir i deixar espai a les noves.

Transferir les fotografies i vídeos del mòbil o Tablet a l’ordinador. A tots ens agrada tenir fotografies especials al nostre mòbil, però no cal tenir un àlbum complert de totes les nostres fotografies en els dispositius mòbils.

Netejar els RSS. S’han d’eliminar aquells que ja no es fan servir. També aquells dels que tenim l’informació per altres vies.

Arranjar els marcadors o favorits. Hem d’organitzar i borar els marcadors que no es fan servir o que ja no son disponibles.

Donem al nostre perfil en les Xarxes Socials un “look” primaveral. Fes servir una nova fotografia. Edita i actualitza els perfils, paraules clau i links.

Comprovar la configuració de la nostre privacitat, especialment a Facebook. Hem d’establir qui volem que vegi l’informació que compartim. La família i els amics poden ser menys rigorosos en la configuració de la seva privacitat. Com a resultat d’això, les nostres actualitzacions i informació poden ser accessibles a d’altres persones que potser no coneixem.

Eliminar les aplicacions en Xarxes Socials que no es fan servir. Aquestes aplicacions normalment demanen molta informació i poden tenir accés a les nostres dades. Sinó es fan servir, s’han de treure.

Esborrar l’etiqueta de totes les imatges que puguin aparèixer a la Xarxa i que no es corresponguin amb la imatge que volem oferir. Mai se sap qui pot buscar informació sobre nosaltres a internet. Podem començar traient l’etiqueta de les fotografies més antigues fins arribar a les més noves,

Sinó ens interessa rebre informació ni mantenir la relació amb la gent amb la que estem connectats, eliminar la connexió es el més fàcil. S’ha de pensar a Facebook, Twitter o Linkedin i recordar que es molt importants fidelitzar als seguidors.

Un cop haguem fet aquesta neteja primaveral ens haurem assegurat que l’informació que rebem per via digital es rellevant per nosaltres. Eliminant tot allò que no necessitem, eliminem les distraccions que ens impedeixen treballar amb eficàcia.

Deixa un comentari

ENCARA NO HI HA COMENTARIS. SIGUES EL PRIMER!

DEIXA UN COMENTARI

Siusplau, emplena tots els camps.

2012 © UPosiciona
C. La Pobla de Claramunt, 16 6 è 1a / 08700 Igualada, Barcelona
Tel: +34 654 699 353 / +34 629 38 60 31 / up@uposiciona.com