cat _ esp

notícies

Uposiciona

5_03_2013

COM FER SERVIR UN HASHTAG?

/

COM FER UN ÚS EFECTIU DEL HASHTAG

D’acord amb Twitter, un hashtag es defineix com: “El símbol per marcar paraules clau o temes a Twitter”. Es va crear de forma orgànica pels usuaris de Twitter com una forma de categoritzar missatges”.

Des que la primera persona va fer servir un hashtag a l’agost de 2007, s’ha convertit en un dels símbols més utilitzats a Twitter. La gent el fa servir per organitzar converses, twittejar els esdeveniments i atreure als altres a les converses online.

Per tenir èxit amb una campanya de màrqueting fent servir un hashtag s’ha de tenir molt en compte:

1.- La importància de la paraula escollida

És important escollir una paraula única i específica que es distingeixi. El nostre objectiu es arribar a la nostra comunitat i fer que participi en la conversa que hem començat. També assegurar-nos que la paraula triada no es barrejarà amb altres converses que estan en marxa.

Si s’utilitzen termes genèrics com “màrqueting, les actualitzacions apareixeran en els resultats de cerca de tots els que estan fent servir aquests termes. Pot ser bo, però dificultarà molt que els participants en la conversa que has començat puguin seguir-te.

2.- Un hahstag ha de ser fàcil de recordar

Quan es fa servir un hashtag es important assegurar-se que serà fàcil de recordar pels usuaris. Amb milers de hashtags movent-se  per l’univers de les xarxes socials, l’últim que s’ha de fer es crear un hashtag que esdevingui complicat.

Un hashtag ha de ser curt, fàcil de pronunciar, lletrejar i memoritzar. Ha de donar, a més, una idea als usuaris del contingut de la conversa que se estar portant a terme.

3.- L ús multicanal del hashtag

És important fer servir el hashtag en diverses xarxes socials.

Donat que es treballa per convertir els hashtags en alguna cosa que arribi als usuaris, s’ha d’intentar fer-los servir en múltiples canals.

Malgrat que l’ús del hashtag va començar a Twitter, ara es fa servir a través de diverses xarxes socials, incloent Facebook, Google+, Linkedin i Pinterest. Els hashtags permeten als usuaris organitzar continguts i fotografies mentre va quedant en la seva ment.(va interioritzant-ho)

Si el hashtag és fàcil, amb un cop potser n’hi haurà prou per memoritzar-lo, però és més probable que sigui necessari veure’l un parell de cops perquè quedi a la memòria.

Per això s’ha d’utilitzar el hashtag en múltiples canals. En primer lloc perquè el hahstag sigui més visible a més gent (persones) i pugui difondre’s millor. En segon lloc, perquè ajuda a la gent a recordar el hashtag quan el veuen en diferents xarxes socials.

4.- S’ha de buscar el hashstag abans de fer-lo servir.

El pitjor que pot passar és que, al utilitzar un hashtag, ens n’adonem que després de “twittejarlo” el mateix hashtag s’està fent servir per un tema completament diferent.

Es poden produir situacions incòmodes si primer no hem investigat. Què passa si el hashtg que s’està utilitzant, s’ha fet servir en un tema negatiu? Què passa si està associat a un desastre natural d’un altre país? Però, i si no ens n’adonem fins després d’haver enviat el tweet?.

Abans d’utilitzar el hashtag és imprescindible veure si altres persones l’estan fent servir i què estan dient.

S’han d’utilitzar hashtags efectius en l’estratègia de les  xarxes socials. La clau està en assegurar-se els hashtags correctes en el moment correcte, de forma que assegurem que estan arribant a la nostre audiència d’una forma positiva.

Finalment, és molt important veure el que altres persones estan dient sobre el hashtag o sobre el tema abans de començar.

Es poden fer servir diferents hashtags si el tema està be, però no s’han d’afegir hashtags extres en un intent de que el tema es mostri el màxim possible.

 

Deixa un comentari

ENCARA NO HI HA COMENTARIS. SIGUES EL PRIMER!

DEIXA UN COMENTARI

Siusplau, emplena tots els camps.

2012 © UPosiciona
C. La Pobla de Claramunt, 16 6 è 1a / 08700 Igualada, Barcelona
Tel: +34 654 699 353 / +34 629 38 60 31 / up@uposiciona.com