cat _ esp

notícies

Uposiciona

15_05_2013

ACTORS NORDAMERICANS A SINA WEIBO, EL TWITTER XINÉS

/

ALGUNS ACTORS NORDAMERICANS PREFEREIXEN SINA WEIBO MÉS QUE TWITTER PER COMUNICAR-SE AMB ELS SEUS SEGUIDORS

Hem llegit que:

Segons un informe de la “Motion Picture Association of America” Xina s’ha convertit en la segona taquilla més gran del món.

Així dons l’industria americana de l’entreteniment ha entès perfectament com n’és d’important l’audiència Xinesa. Un dels punts on es focalitza la seva estratègia és en desenvolupar una presencia online de les celebritats occidentals al Twitter xinés, SINA WEIBO.

Així les coses: Robert Downey Jr., que no té compte a Twitter, ha començat a “piular”? (com se’n deu dir de “twitejar o “piular” si no es fa a Twitter) amb missatges promovent IRON MAN 3, declarant a les seves piulades com l’hi agraden “totes les coses xineses” i manifestant les seves condolences per les víctimes del terratrèmol a la província de Sichuan.

Si continua el seu amor per la Xina, o no, després de l’exhibició de la pel·lícula ja es veurà, de moment, la presencia de les celebritats occidentals a Sina Weibo es una de les últimes tendències.

Hi ha fins i tot una companyia, anomenada Fanstang, dedicada a gestionar Weibo i altres xarxes socials xineses per personatges famosos, com Robert Downey Jr., l’estrella de la NBA Dwyane Wade o Paris Hilton entre d’altres.

Gestionar la presència d’aquestes estrelles en les xarxes social sovint tan sols vol dir traduir els tweets al xinès. Però és una tàctica important, si més no per cultivar el Mercat Xinés, especialment en el moment en que el negoci de les pel·lícules nord-americanes està tan regirat, com tot, en els mitjans de comunicació.

Del per què certes celebritats, com Downey, no adaptant les seves recent adquirides habilitats comunicatives a les plataformes occidentals, es pot pensar que és perquè tenen molts altres mitjans per connectar amb els seus fans occidentals fora de Twitter. També es pot pensar que els seus responsables de comunicació a la Xina han fet que s’uneixin a Weibo tan sols per raons purament de màrqueting.

Si vols explorar Sina Weibo, pot ajudar-te amb el traductor de Google, encara que no sigui perfecte, sempre és curiós conèixer noves xarxes socials, especialment quan s’allunyen de la nostra cultura.

 

Deixa un comentari

ENCARA NO HI HA COMENTARIS. SIGUES EL PRIMER!

DEIXA UN COMENTARI

Siusplau, emplena tots els camps.

2012 © UPosiciona
C. La Pobla de Claramunt, 16 6 è 1a / 08700 Igualada, Barcelona
Tel: +34 654 699 353 / +34 629 38 60 31 / up@uposiciona.com